Rechter geeft zeer zware straf aan 24-jarige man die al 23 keer een levenslang rijverbod aan zijn laars lapte: "Niet normaal"

bron: VRTNWS/Radio1
door: PMN
Een 24-jarige man uit Zonhoven lijkt alle records gebroken te hebben. Hij heeft al voor de 24ste keer een levenslang rijverbod gekregen.

De rechtbank heeft vrijdag een opmerkelijke uitspraak gedaan. Een man uit Zonhoven, die al 23 keer een levenslang rijverbod gekregen had, staat er opnieuw terecht. Telkens lapte hij dat rijverbod aan zijn laars en telkens werd hij ook weer van de weg geplukt door de politie.

De laatste keer had hij 1 promille alcohol in zijn bloed en was hij onder invloed van amfetamines. VRTNWS kwam te weten dat de man nu opnieuw een rijverbod gekregen heeft, maar ook een gevangenisstraf. Hij moet ook een boete van 8.000 euro betalen en de auto van zijn vriendin, waarmee hij reed, wordt in beslag genomen.

Verkeerspsycholoog Ludo Kluppels van verkeersveiligheidsinstituut denkt er bij Radio 1 het zijne van. "Als je ziet dat iemand die voor de 24e keer voor de rechtbank verschijnt enkel nog maar een rijverbod heeft gekregen in het verleden, dan is dat niet normaal. Iemand die rijdt tijdens een verbod riskeert twee jaar cel, maar zover ik weet wordt dat zelden tot nooit uitgesproken. Dat moet zeker niet bij de eerste of tweede veroordeling gebeuren, maar na enkele keren zou dat wel moeten gebeuren."