Politiezone is het beu na nieuw geweld: "Twee van onze agenten gewond op twee dagen tijd"

door: STS
Politie
Afbeelding bron: Photonews

Op twee dagen tijd zijn twee politiemensen het slachtoffer geworden van geweld. De agenten behoren tot de zone Limburg Regio Hoofdstad.

"Zondagochtend kregen we een melding van een diefstal met geweld in de Koning Albertstraat in Hasselt. Een politieploeg merkte een verdachte op ter hoogte van de Sint-Truidersteenweg."

"De verdachte stelde zich verbaal en fysiek weerspannig op. Eén inspecteur liep hierbij verwondingen op aan de arm, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg."

"De dag nadien voerde een politieploeg een patrouille uit in het kader van verkeerstoezicht. Een voertuig op de Beringersteenweg in Zonhoven trok hun aandacht. De wagen werd uit het verkeer gehaald voor een controle. De bestuurder stelde zich weerspannig op en vluchtte uiteindelijk weg met zijn voertuig."

"De inspecteur die de controle aan het uitvoeren was, liep hierbij verwondingen op, waardoor hij enkele dagen arbeidsongeschikt is."

De 21-jarige verdachte van de diefstal werd aangehouden door de onderzoekrechter. De 21-jarige bestuurder zal via de snelrechtprocedure gedagvaard worden.