Erik Van Looy trekt een besluit: “Dat heeft mijn huwelijk kapotgemaakt”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Regisseur Erik Van Looy heeft openhartig verteld over het floppen van zijn Amerikaanse film ‘The Loft’. Daardoor is zijn huwelijk ook kapotgegaan, vertelt hij.

Erik Van Looys grote droom was het maken van een Amerikaanse film. Met ‘The Loft’ kwam zijn grote droom eindelijk uit. De verwachtingen waren hoog, maar de recensies binnenkwamen bleken die overwegend negatief te zijn. De film werd gedraaid voor 12 à 13 miljoen dollar, en er is 20 miljoen dollar promo in gekropen. Uiteindelijk haalde ‘The Loft’ maar een recette van 6 miljoen dollar.

“Ik ben sindsdien nooit meer teruggekeerd naar L.A.”, vertelt Erik. "Ik ging er bij wijze van spreken dertig keer per jaar naartoe en kende er elke bioscoop. Maar ik heb helemaal niet de ambitie om terug te keren, je zou dan weer vanuit het niets moeten beginnen. Bovendien vind ik mezelf ook te oud."

"Ik zat er heel veel alleen", bekent de regisseur. "Mijn toenmalige echtgenote en mijn zoon wilden niet mee verhuizen. Het feit dat ik er zo vaak zat, heeft mijn huwelijk geen goed gedaan."