Deze topkandidaten wist Erik Van Looy te strikken voor ‘De Slimste Mens’

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Het zeventiende seizoen van ‘De slimste mens ter wereld’ gaat midden oktober van start op VIER. Erik Van Looy wist enkele topkandidaten te strikken.

Vanaf midden oktober gaat ‘De Slimste Mens’ alweer van start om een opvolger te zoeken voor huidig titelhouder Peter Van de Veire. Zo’n dertig bekende Vlamingen en Nederlanders gaan de uitdaging aan, in de hoop tot ‘slimste mens ter wereld’ gekroond te worden.

Onder hen enkele topnamen. Komiek Philippe Geubels is alvast dé verrassendste deelnemer van dit seizoen. Vorig jaar was zijn overvolle agenda én zijn exclusiviteitscontract bij de VRT de reden waarom de komiek voor het eerst sinds 2009 niet als jurylid aan de quiz deelnam. Uiteindelijk kon Geubels in de finaleweek toch nog zijn juryding doen. Nu neemt hij dus deel als speler, voor de tweede keer al. In 2008 nam Geubels al een eerste keer deel als aanstormend talent, maar hij werd toen meteen naar huis gespeeld.

Ook Jeroen Meus zal voor de tweede keer moedoen. De VRT-nieuwsdienst vaardigt deze keer topper Bart Schols, het gezicht van ‘De Afspraak’ op Canvas, af. Ook Natalia gaat een gooi doen naar de titel van ‘slimste mens’. De zangeres is al even uit het publieke leven verdwenen, vermoedelijk werkt ze in alle stilte aan haar nieuwe plaat. Of ze zit te studeren voor de quiz natuurlijk.