De luchthaven van Zaventem grijpt in: “Uitgebreid afscheid? Dat is dan 2 euro per minuut!”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
De luchthaven van Zaventem neemt maatregelen tegen mensen die zo lang afscheid nemen van hun geliefden dat ze de drop-offzone volledig blokkeren. Wie er te lang blijft hangen, zal voortaan diep in zijn portemonnee moeten tasten.

De drop-offzone, of kiss-and-ridezone, in Zaventem kun je gratis gebruiken om mensen af te zetten of op te pikken. Het is geen parking, maar wordt wel vaak zo gebruikt. De jongste jaren liep dit uit de hand. “Er werd misbruik van gemaakt om bijvoorbeeld familieleden te vergezellen tot de vertrekhal”, vertelt Nathalie Pierard van Brussels Airport. “Sommigen bleven een uur of langer staan. Omdat er slechts zes plaatsen zijn in deze zone, liep alles vast en ontstonden er gevaarlijke situaties. Wie passagiers wilde afzetten, geraakt er op piekuren zelfs niet meer op. Maar de kiss-and-ridezone is géén parking. Het is enkel bedoeld om geliefden af te zetten of op te pikken.”

De luchthaven neemt daarom maatregelen. “Voor wie minder dan 10 minuten gebruikmaakt van de zone blijft het gratis. Wie langer talmt, betaalt 10 euro plus nog eens 2 euro per minuut. Stel dat je 20 minuten te lang blijft, dan betaal je dus 50 euro. Da’s inderdaad niet goedkoop, maar het is dan ook de bedoeling dat mensen daar zo kort mogelijk blijven.”