Scherpe kritiek op premier De Croo: "Zo kon hij zijn persoonlijke rancune botvieren"

door: STS
Alexander De Croo
Afbeelding bron: Photonews

N-VA-Kamerlid Theo Francken ergert zich blauw aan de gang van zaken omtrent de luchthaven van Zaventem en wijst naar premier De Croo.

"Binnenkort zit de luchthaven van Zaventem een jaar zonder voorzitter. En dit in enorm woelige tijden. Onverantwoord", schrijft Francken in een blog.

Hij wijst met de vinger naar premier Alexander De Croo. "Hij wilde de voorzitter van de Raad van Bestuur, ex-liberaal en huidig N-VA’er Marc Descheemaecker weg. Ondanks de expliciete vraag van de private meerderheidsaandeelhouders om hem te behouden."

"Zonder de N-VA in de regering kon De Croo eindelijk zijn persoonlijke rancune botvieren. Marc Descheemaecker eruit, Wouter Gabriëls erin, zo zou het volgens De Croo geschieden."

"En toen. Toen niets. Want door het pestgedrag van deze paars-groene regering hebben de private meerderheidsaandeelhouders geen zin om De Croo zijn goesting te geven. Alles zit bijgevolg geblokkeerd."

"Het zit mij hoog. Blijf met jullie paars-groene f***** van onze luchthaven!", voegde Francken er op Twitter nog aan toe.