Stefan Everts heeft zijn vrouw voor de keuze gesteld: “Ofwel doe je dit, ofwel is het gedaan tussen ons”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vorig jaar in december werd voormalige motorcrosser Stefan Everts geveld door malaria, waardoor hij in een coma belandde. Hij verloor zes tenen. In Het Nieuwsblad blikt Stefan terug op de loodzware periode waar hij zich heeft doorgevochten. “Ik leef nog. Mijn derde leven is net begonnen. Elke minuut is een geschenk.”

De malaria heeft zijn kijk op het leven grondig veranderd, vertelt Stefan. “Ik vlieg niet meer door de dag. Ineens zie ik dat er heel veel dingen zijn waar ik vroeger niet bij stilstond. Ik neem nu mijn tijd. Voor de dingen die écht belangrijk zijn. Mijn gezin, mijn familie en mijn vrouw. Tijdens mijn carrière was er maar één ding: de motorcross. Niets was belangrijker. Ik was een dikke egoïst. Ik leefde in een bubbel. ”

Zijn vrouw Kelly bevestigt dit. “Helemaal juist. Alles moest in het teken staan van zijn sport, hij deed niks in huis. En als mijnheer naar de cinema wilde, moest ik mee, of dat nu goed uitkwam of niet. Toen Liam veertien jaar geleden geboren werd, was het ineens anders. Ik kon hem niet meer op zijn wenken bedienen, want er was een baby. Toen heb ik het wel even moeilijk gehad en me afgevraagd of het dat was wat ik wilde.”