Stefan Everts ziet iets verschrikkelijks gebeuren in België: “Ik ben geen fiere Belg meer, ik schaam mij. Dat breekt mijn hart”

door: Redactie
Afbeelding bron: VTM-Nieuws
In België worden er nagenoeg geen crossen meer georganiseerd. Dat maakt levende crosslegende Stefan Everts enorm triest. In Dag Allemaal neemt hij geen blad voor de mond.

“De motorcross maakt toch deel uit van ons erfgoed? België heeft vijftig jaar lang nagenoeg onafgebroken wereldkampioenen voortgebracht. Welke andere sport kan dat zeggen? En nu stelt het niks meer voor. Dat breekt mijn hart. Kijk, ik ben altijd een fiere Belg geweest, maar... dat ben ik eigenlijk niet meer. Ik voel eerder schaamte. We zijn al lang geen motorcrossland meer”, zegt Stefan Everts fel in Dag Allemaal.

Ook Stefans zoon Liam doet aan motorcross. Het is zijn droom om in de voetsporen van zijn vader en grootvader Harry Everts te treden. “Maar vorig jaar heeft Liam misschien drie keer in eigen land gereden. Terw?l het iets verderop in Nederland wel perfect kan”, gaat Everts verder.

“Het zit me hoog, echt waar. Iedereen die ik ontmoet, toont heel veel respect voor m?, maar als puntje b? paaltje komt, sta ik er alt?d alleen voor. Belgen missen toch dat chauvinisme van de Fransen en het respect dat onze noorderburen voor hun sporthelden koesteren.”