Regering zet Trump stevig op zijn plaats: "Vergeet het"

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De Belgische regering heeft Amerikaans president Donald Trump stevig op zijn plaats gezet. Dat nieuws staat te lezen in het Laatste Nieuws.

De Verenigde Staten heeft aan ons land gevraagd om exta militairen naar Syrië te sturen. De extra militairen moeten helpen in de strijd tegen Islamitische Staat (IS). Minister van Defenise Didier Reynders zegt dat België op 23 mei een brief heeft ontvangen.

In de brief stelt de Verenigde Staten de vraag of België grondtroepen, vliegtuigen voor verkenningsvluchten en 'kinetische operaties' (bombardementen) en medische ondersteuning naar Syrië wil sturen. Amerika heeft immers het plan om zijn grondtroepen uit het noordoosten van Syrië terug te trekken en wil dat enkele Europese landen hun militaire inzet willen verhogen.

Maar ons land is dat niet van plan. "Daar is ook een politieke goedkeuring voor nodig", zegt Reynders nog. België is niet het enige land dat weigerde, dat deed ook Duitsland. Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk willen wel extra militairen sturen.