Daar is de nieuwste weigering, wie wil nog met wie samenwerken? "Bijna onmogelijk met Groen"

bron: Belang van Limburg, Radio 1
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Hoe gaan we ooit tot een Vlaamse en een federale regering komen? De weigeringen worden in het rond gestrooid terwijl de kiezer de kaarten al aartsmoeilijk heeft gelegd.

Het is al langer geweten dat PS niet rond de tafel wil met N-VA. Enkele weken geleden gaf CDH te kennen dat ze niet aan het bestuur wilde deelnemen.

Vrijdag maakte Bruno Tobback duidelijk dat een coalitie met N-VA bijzonder moeilijk zal liggen voor SP.A. "Mijn lat ligt op Bart De Wever die klimaatbetoger wordt, de Internationale zingt op het podium van het Vlaams Parlement en het Communistisch Manifest ondertekent. Voor minder moeten we niet met de N-VA in een regering stappen", aldus Tobback op Radio 1.

Een paarsgroene regering is inhoudelijk bijna onmogelijk

En alsof dat nog niet voldoende is, laat Patrick Dewael zaterdag in Het Belang van Limburg optkenen dat hij een samenwerking met Groen niet ziet zitten. "Inhoudelijk is een paarsgroene regering bijna onmogelijk", zegt hij.

"Hoe kan Open Vld haar programma uitvoeren met groenen die de voorbije jaren bij elke vakbondsbetoging naar voren spurtten om iedereen op links in te halen? Met groenen die nog veel verder willen gaan dan de verregaande klimaatdoelstellingen van Europa? Met groenen die ons strenge, maar rechtvaardige asielbeleid willen versoepelen?”