Man die peuter van drukke verkeersweg redt is bijzonder emotioneel wanneer hij haar terugziet: “Ze liet mij niet meer los”

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Bailey haar redder is gevonden. De peuter van 16 maanden kon zomaar wegwandelen uit een Tongerse crèche en stapte vervolgens 200 meter langs de drukke Hasseltsesteenweg Ludo Bleyweert (59) merkte haar op vanuit zijn auto.

Ludo Bleyweert doet in Het Laatste Nieuws zijn verhaal. “Toen ik haar opmerkte, vroeg ik mij af waar haar mama was. Even later realiseerde ik mij dat ze alleen op wandel was, gooide ik de remmen dicht en stapte zonder nadenken uit mijn auto. Op dat moment kwamen er een zestal tegenliggers vanuit de richting van Hasselt aangereden. Bailey was nog te ver van mij af om iets te doen. Ik moest een keuze maken. Ik ben dan maar op die auto’s afgelopen en maakte duidelijk dat ze moesten stopten. Toen de auto’s stilstonden, pakte ik haar onder mijn arm en bracht haar naar de kinderopvang. De begeleidster van de opvang vroeg eerst wat boos wat ik daar wel kwam doen. Maar toen haar duidelijk werd wat er gebeurd was, viel ze bijna flauw. Ik heb haar daar afgegeven en ben dan maar naar huis gereden.”

“De dagen erna passeerde ik nog een paar keer voorbij de opvang en vroeg ik me telkens af wat het verhaal achter het kindje zou zijn”, vertelt Ludo. “Ze liet me niet meer los. Ik ben dan ook blij dat mijn schoondochter de ouders van Bailey heeft gecontacteerd. Het was voor mij toch wel emotioneel om haar nu terug te zien. Ik heb aan haar ouders gevraagd of ze mij op de hoogte willen houden van haar verdere doen en laten. Ik voel dat ik met haar sinds die dag een speciale band heb.”