Herman Brusselmans over wat hij doet met zijn vriendin Lena: “Dan zijn wij gelukkig, wat is daar mis mee?”

bron: Primo
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Herman Brusselmans heeft een relatie met de 34 jaar jongere Lena. Ze hebben allebei geen behoefte aan uitgaan en grote sier.

Herman Brusselmans is geen big spender. “Ik ben niet bezig met beleggen. Ik zit niet in vastgoed. Ik ga niet op reis. Ik koop geen dure kleren. Lena en ik gaan om de hoek samen iets eten. En ik hoop boeken. We maken een tochtje met de motor. Dat is het zowat”, vertelt de schrijver in Primo.

“Het komt niet in ons hoofd op een wereldreis te maken of de citytrips aan elkaar te breien. Zo kun je wel wat sparen. Tom Lanoye heeft een fraai huis in Antwerpen en bezit een tweede verblijf in Zuid-Afrika. Dat is hem van harte gegund, maar kost een hoop geld. Noch Lena, noch ikzelf hebben daar behoefte aan. Is dat saai. Wat is er mis met saaiheid? Wij zijn tevreden in Gent, en vervelen ons geen seconde. Veel mensen lijken mij vooral op de vlucht voor de verveling. Op de vlucht voor zichzelf.”

“Wij kunnen hier een hele avond samen op de bank zitten en gelukkig zijn. Daar is toch niets mis mee? Men kan mij niet straffen door mij te verplichten samen met Lena vijf dagen en nachten aan een stuk in dit kot te blijven. Echt niet.”