Herman Brusselmans over zijn vriendin Lena: “Had ze met dat gezegd, dan zouden mijn knipperlichten flikkeren”

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Herman Brusselmans is één van Vlaanderens populairste schrijvers. Hij is al een tijdje samen met Lena. Samen zijn ze gelukkig.

Herman Brusselmans legt in Het Nieuwsblad uit hoe hij ‘de klik met iemand’ invult. “Eerst en vooral moet je het geluk hebben om mensen te ontmoeten met wie het klikt. Dat is geen evidentie. Ook al ben je aangetrokken tot iemand, dat is niet genoeg. Het moet ook op intellectueel niveau klikken.” 

“Een intellectueel die houdt van Bach met een Motörhead-fan, dat wordt moeilijk. Zelf hou ik ook altijd de praktische kant in de gaten. Je mag verliefd zijn en geweldige seks hebben, op een bepaald moment zal iemand de vuilniszakken buiten moeten zetten. Of wc-papier moeten kopen en de boodschappen doen.”

Klik
En welke klik heeft hij dan met zijn huidige vriendin Lena? “Dat is moeilijk te definiëren. De aantrekking was er van bij het begin. Je stelt een paar initiële vragen zoals 'wie ben jij?' en vrij snel stel je vast dat je die persoon die je net ontmoet hebt alleen maar beter wilt leren kennen.” 

“Zoals ik daarnet aangaf, verlies ik daarbij de praktische kant niet uit het oog. Als Lena me bij onze eerste ontmoeting vertelde dat ze in Brussel woonde, ging er meteen een knipperlicht flikkeren. Dan vraag ik me af of de afstand Gent-Brussel wel te overbruggen valt."