Voorzitter Partij Islam krijgt zeer slecht nieuws te horen: 'Hij weigerde ook om vrouw hand te schudden en te begroeten'

bron: Bruzz
door: PMN
Abdelhay Bakkali Tahiri is de voorzitter van Partij Islam. Hij kreeg zeer slecht nieuws te horen, zo meldt Bruzz.

Abdelhay Bakkali Tahiri zit momenteel zonder werk. Hij is ontslagen door het netheidsagentschap Net Brussel. Tahiri werkte daar negen jaar. De netheidsdienst had intussen al een flink dossier opgebouwd tegen de man.

Tahiri deelde in 2014 tijdens de diensturen en in uniform flyers uit voor zijn partij Islam. Toen hij promotie wilde maken, moest hij deelnemen aan een examen. Tahiri weigerde toen om de vrouwelijke instructrice de hand te geven of te begroeten.

Tahiri kreeg al op 26 juni te horen dat hij moest vertrekken, maar het nieuws raakte nu pas bekend. Volgens Net Brussel zijn de waarden van Tahiri "onverenigbaar met die van het bedrijf, dat tientallen vrouwen heeft aangeworven in de voorbije jaren.

De man zelf betreurt zijn ontslag en spreekt van een "100 procent politiek gemotiveerd ontslag" en ontkent ook de feiten. Tahiri wilde een kortgeding starten, maar dat is verworpen door de Raad van State. Maar hij wil nu opnieuw naar de Raad van State stappen. "Ik heb vertrouwen in het gerecht, maar niet in de rechters of magistraten", zegt hij nog.