Arbeiders gesanctioneerd omdat ze warme maaltijd in plaats van belegd broodje eten

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay

Arbeiders van de Centrale Garage van Net Brussel in Neder-Over-Heembeek mogen al een maand geen warme maaltijden meer bestellen.

De arbeiders mogen van hun oversten over de middag geen warme maaltijden meer bestellen. De directie voerde de maatregel in om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Enkele arbeiders die dat vorige week wel deden, dreigen nu gesanctioneerd te worden. “We wachten af of de directie effectief een procedure zal opstarten en beslissen dan of er acties zullen volgen”, vertelt vakbondsman Michel Piersoul van de liberale vakbond VSOA aan De Standaard.

Volgens de vakbond maakt het niet uit of je een warme of koude maaltijd neemt. “Ik snap niet waarom de directie hier een punt van maakt. Als een arbeider iets bestelt, eet hij dat direct op, of het nu een koud broodje of warme frieten zijn. De bezorger komt ook helemaal niet op de werkvloer. Eén van de arbeiders haalt de bestelling aan de toegangspoort op.”

Bij Net Brussel begrijpen ze de reactie niet. “Deze maatregelen hebben wel degelijk een reden. Doordat er warm eten besteld wordt, gaan de arbeiders op hetzelfde moment in de kantine hun warm eten opeten. Bij koude bestellingen hoeft dat niet het geval te zijn”, vertelt Net Brussel-woordvoerder Etienne Cornesse.