Ophef in Marokko door Belgische tienermeisjes die met de dood werden bedreigd: Dit gaat er nu gebeuren

bron: The Sun
door: PMN
Afbeelding bron: The Sun
Een groep van 12 tieners trok met de organisatie Bouworde naar Adar in Marokko om er een weg te helpen heraanleggen. Al zag niet iedereen hen graag komen.

Een leraar liet weten dat de meisjes onthoofd moeten worden omdat ze de Marokkaanse cultuur en de islam niet respecteren. De leraar werd snel opgepakt en in de cel gezet.

Het voorval zet ook voor beroering in Marokko. Op het strand van Casablanca is er een demonstratie gepland om de meisjes te steunen. De mensen die deelnemen aan die demonstratie zullen dat in korte broek doen, staat te lezen bij The Sun.

Een petitie ‘Iedereen in korte broek’ verzamelde al meer dan 1.000 handtekeningen. De tieners krijgen ook steun uit het meerendeel van de moslimlanden.

De overheid in Marokko heeft de meisjes ook aangeboden om hen veilig terug naar huis te laten brengen. Drie meisjes gingen in op dat aanbod.

De tieners zelf hebben niets gemerkt van het voorval. “De mensen ginder zijn allemaal even vriendelijk”, zegt één van de meisjes. “Ze zijn altijd vriendelijk en vragen naar je naam."