900.000 euro aan giften, maar ING wil rekening met giften voor Marokko sluiten

door: BVDO
ING Bank
Afbeelding bron: Photonews

ING heeft aangekondigd dat het de bankrekening van Stichting Najiba wil sluiten. Die zamelde giften in voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

Het is het Nederlandse Financieel Dagblad dat met het nieuws komt dat ING de bankrekening van een stichting die geld inzamelde voor de slachtoffers van de aardbeving in Marokko wil sluiten.

De voorbije dagen kwam er maar liefst 900.000 euro op de rekening toe, maar de administratie van de stichting zou niet in orde zijn. Er worden ook vragen gesteld bij de advocaat die hun rekening beheerd.

De stichting zou nog nooit een goedgekeurde jaarrekening ingediend hebben. De advocaat die hen begeleid wordt sinds begin dit jaar verdacht van miljoenenfraude met coronasubsidies.

Het sluiten van de bankrekening zou meteen het einde van de stichting betekenen. ING bevestigt dat dit ten laatste tegen 28 oktober van dit jaar zal gebeuren. Wat er met de fondsen zal gebeuren is niet duidelijk.

De bank zegt dat ze niet anders kan omdat het goede doel niet voldoet aan de bankregels die zijn ingesteld om witwassen en financiering van terrorisme tegen te gaan.