Ongemeen harde uithaal naar Theo Francken: "Dat is de jeugd in dienst van de natie"

bron: Bruzz
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews/Google Maps
Vanaf maandag starten de formatiegesprekken over een nieuwe Vlaamse regering echt. Dan is het aan formateur Jan Jambon om tot een regeerakkoord te komen.

N-VA zou in die Vlaamse regering graag de post van onderwijs binnenhalen. Het denkt daarbij om Theo Francken minister van onderwijs te maken.

Die keuze vindt niet iedereen even verstandig. Voormalig Brussel minister Guy Vanhengel haalt op Twitter ongemeen hard uit naar Francken. Vanhengel was binnen de VGC jarenlang zelf bevoegd voor onderwijs en is zelf ook een ex-onderwijzer.

"De jeugd in dienst van de natie. Waar en wanneer hebben we dat nog gehoord? Doet hij het met opzet? Of is hij gewoon zo? Ik zou hem mijn kinderen niet toevertrouwen. Goed begonnen is inderdaad half gewonnen. Dus best niet beginnen met dit heerschap", citeert Bruzz Vanhengel.

Theo Francken reageerde zelf ook al. "Met de voeten vooruit en op de man. Linkse regering gevormd in Brussel en nu de centrumrechtse in Vlaanderen proberen dwarsbomen. Uit rancune met zijn partij. Zo zwak. ?"