Guy Vanhengel (Open VLD) haalt snoeihard uit: “Zij is geobsedeerd”

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Na de stevige rel tussen de nieuwe Brusselse minister Sven Gatz en nationaal Open VLD -voorzitster Gwendolyn Rutten is de open oorlog bij de Brusselse Open VLD nog niet gaan liggen. Oud-minister Guy Vanhengel (61) haalt fors uit naar oud-schepen Els Ampe (40).

Volgens hem is Ampe geobsedeerd om minister te worden, maar heeft ze als schepen nergens het verschil gemaakt, dat zei hij in een interview in De Morgen.

“Vijftien jaar mee in de ploeg, zes jaar schepen, vijftien jaar fractievoorzitter. En één obsessie: minister worden”, zegt Vanhengel (Open VLD). Hij zou Ampe na haar mandaat als Brussels schepen gevraagd hebben “waar zij in die zes jaar het verschil had gemaakt” en “wat de burger daarvan zal onthouden?” Vanhengel vervolgt: “Het bleef stil.”

Daarmee is de oorlog binnen de Brusselse Open VLD compleet. Na de goedkeuring van het Brusselse regeerakkoord vorige week beweerde Ampe dat dertig procent van de aanwezigen tegengestemd had. Volgens kersvers Brussels minister Sven Gatz was dat hooguit vijftien procent. Gatz en Vanhengel waren in de laatste dagen van de Brusselse regeringsvorming in een rel verwikkeld geraakt met nationaal voorzitster Gwendolyn Rutten. Zij eiste dat de zes Brusselse coalitiepartners ook MR aan boord zouden halen.