Ruben Van Gucht plots verdwenen uit zaalshows Jacques Vermeire door bitter dispuut: “Onvoorstelbaar wat Ruben gedaan heeft”

bron: Het Nieuwsblad/Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Ruben Van Gucht en Jacques Vermeire werken al bijna een jaar lang samen voor de succesvolle zaalshow ‘Van 7 tot 77’. Volgens Dag Allemaal kunnen zij plots niet meer door één deur. “Aan de grond van hun conflict ligt een geldkwestie”, luidt het. “En eergevoel.”

Enkele dagen geleden kregen de aanwezigen voor het eerst te horen “dat Ruben Vangucht er door omstandigheden helaas niet bij kon zijn”. Maar ondertussen zijn alle verwijzingen naar de Sporza-journalist op de website en social media van Jacques Vermeire verdwenen. Nu staat er gewoon “Jacques Vermeire met aangever” te lezen.

Thomas Lowette, de manager van Jacques, werd door Dag Allemaal om een reactie gevraagd. “Het staat Ruben volledig vrij om zijn overeenkomst met ons te willen openbreken én nog meer te vragen dan de forse royalty’s die we hem nu al betalen, als hij daar argumenten voor denkt te kunnen aandragen... Het is zo jammer. Onvoorstelbaar hoe Ruben zijn kinderdroom (Van Gucht was als kind grote fan van Vermeire) publiekelijk aan diggelen heeft geslagen.”

Ruben Van Gucht en zijn manager verklaren dat het dossier in handen ligt van hun advocaat. Volgens hen zou het geen kwestie zijn van geld maar van een dispuut over auteursrechten.