Belgische kinderen op bus die betrokken raakte bij ongeval, beleefden een nachtmerrie: “Kinderen begonnen te wenen”

bron: Het Belang van Limburg
door: PMN
Gistermiddag raakte een bus met 54 kinderen betrokken bij een ongeval op de Nederlandse snelweg. De kinderen hadden er net een dagje Efteling opzitten.

De kinderen in de bus waren allen tussen de 6 en 12 jaar oud en hun 15 begeleiders van de speelpleinwerking in Borgloon. Hun terugrit naar België werd een nachtmerrie.

“Wij waren nog niet lang aan het rijden toen op de snelweg in Oirschot twee auto's op elkaar waren gebotst. Onze chauffeur kon niet op tijd remmen en is op het ongeval ingereden”, vertelt Sven Gillissen van de jeugddienst aan Het Belang van Limburg.

Traantjes
De klap verbrijzelde de voorruit van de bus. “Omdat alle kinderen hun veiligheidsgordel droegen, waren er geen gewonden. Maar natuurlijk waren enkele kinderen erg verschrokken en vloeiden er traantjes. Iedereen werd op een veilige afstand lang de snelweg gebracht terwijl de hulpdiensten de gewonden in de andere voertuigen verzorgden.”

Intussen vernamen ook de ouders het nieuws via de media. Vanessa was één van die ongeruste ouders. “Mijn hart bonsde in mijn keel toen ik het nieuws vernam”, zegt ze. “Ik stond al klaar om erheen te rijden. Toen kwam het verlossende telefoontje van een andere mama: alles was oké, de bus zou rond 21 uur aan de sporthal in Borgloon aankomen."