Tiener achtervolgt inbrekers in pyjama, maar wordt zelf mogelijk vervolgd voor poging tot moord

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Google Maps
Een jongen die de achtervolging inzette op drie inbrekers, riskeert nu zelf vervolgd te worden voor poging tot moord en verboden wapenbezit. Hij werd vrijgelaten onder voorwaarden.

De feiten speelden zich af in Beersel, Vlaams Brabant. De 19-jarige Francisco Da Silva merkte dat criminelen aan het inbreken waren in een bestelbus, twijfelde niet en ging in zijn pyjama achter de daders aan. 

Die vluchtten weg en daarop zette Francisco de achtervolging in met zijn auto. Terwijl twee van hen wegliepen, stopte de derde en kwam hij naar de auto toe. Francisco vertelt dat hij niet wist of de man gewapend was en dat hij daarom gas gaf en tegen een andere auto botste. Die auto raakte op zijn beurt de inbreker en die vluchtte weg.

Het parket spreekt deze versie tegen. Zo zou Francisco eerst tegen de wagen zijn gebotst, liepen de inbrekers weg en reed Franciso daarna in op één van hen. Aangezien de politie bij hem ook een wapenstok en mes vond, riskeert de 19-jarige nu vervolging voor verboden wapenbezit en poging tot moord, schrijft Het Laatste Nieuws.