Directrice van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen doet oproep nadat leerlinge hoofddoek mag dragen op school: “Stop hiermee”

bron: ATV
door: PMN
Een leerlinge van een Leuvense school stapte naar de rechtbank omdat ze haar hoofddoek niet mocht dragen op school. Ze kreeg toestemming van de rechter om dit toch te doen.

Het gaat wel om een specifiek geval. Voor alle andere leerlingen van het gemeenschapsonderwijs GO! blijft het hoofddoekenverbod van kracht. Karin Heremans, directrice van het Koninklijk Atheneum in Antwerpen, hoopt dat we nu niet vertrokken voor nog meer rechtszaken over het hoofddoekenverbod.

“Ik zou een oproep willen doen om bij de start van het schooljaar toch wel de leerling en de leraar centraal te stellen”, reageert Heremans bij ATV. “Laten we geen symbooldiscussie voeren. Je kan de situatie van Antwerpen niet vergelijken met elders in Vlaanderen.”

“De raad van het gemeenschapsonderwijs gaat in verder beraad na de uitspraak in Leuven. Het zal allicht een politiek - en maatschappelijk debat worden. Maar ik zou dit toch echt over de start van het nieuwe schooljaar te tillen."