Ambulance tijdens interventie aangevallen in Avelgem: "Strengere straffen nodig"

bron: VTM-Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In de nacht van zaterdag op zondag liep het goed mis in Avelgem. Daar werd een ambulance aangevallen.

In de nacht van zaterdag op zondag werd er in Avelgem een ambulance aangevallen van de vzw 112 Avelgem. Dat meldt VTM-Nieuws.

Zaterdagnacht was een persoon onwel geworden op een evenement. Twee ambulanciers snelden zich ter plaatse. “Ze ontfermden zich over het slachtoffer toen plots vanuit de menigte een agressieveling op de ziekenwagen begon te kloppen”, vertelt diensthoofd Dominiek D’haene. “Er sneuvelde een ruit. Om hun eigen veiligheid te waarborgen, trokken de ambulanciers zich terug en staakten de hulpverlening. Een tweede ambulance nam uiteindelijk hun taak over.”

De politie kwam ter plaatse en heeft intussen de dader ook al verhoord. “Er moeten strengere straffen voor daders komen”, gaat D'haene verder. “Er is niet alleen de schade die vaak niet wordt vergoed, er is ook de veiligheid van de hulpverleners die gewaarborgd moet worden. En de hulpverlening in een regio die niet meer 100 procent verzorgd kan worden. Eén van de twee beschikbare ambulances zal wellicht enkele dagen buiten strijd zijn."