Agent krijgt flinke trap in het gezicht van minderjarige die hij wil helpen

door: BVDO
Politie
Afbeelding bron: Photonews (archieffoto)

Een 23-jarige agent raakte vrijdagavond gewond toen hij ambulanciers bijstond. Zij hielpen een minderjarige die onwel geworden was.

Rond 21.40 uur werd in het Nederlandse Amersfoort een ambulance gevraagd voor een 16-jarige jongen die onwel geworden was. Ook de politie was bij de interventie aanwezig.

Terwijl de jongen op een brancard werd gelegd en agenten daarbij de ambulancebroeders hielpen, rukte de jongen zich los, gooide een monitor om en gaf een van de agenten een trap vol in het gezicht.

Hij werd daarbij zeer agressief naar agenten en hulpverleners en kon met enige moeite onder controle worden gebracht. Een groepje omstanders bemoeide zich vervolgens met het tafereel, waarbij een 17-jarige jongen ernstige verwensingen naar de agenten riep.

Ook hij werd aangehouden en verzette zich daarbij dusdanig dat hij met geweld onder controle moest worden gebracht. Beide verdachten werden ingesloten voor verhoor. De 23-jarige agent deed aangifte. Hij raakte bij het incident lichtgewond in zijn gezicht.