Ziekenhuis in Ronse geschokt na wat Vlaamse militanten gedaan hebben met de verkeersborden

bron: VRTNWS
door: PMN
Afbeelding bron: Google Maps
Het Algemeen Ziekenhuis Glorieux in Ronse is niet te spreken over wat er gebeurd is. Franstalige wegwijzers naar het ziekenhuis zijn overschilderd.

De borden tonen de weg naar spoed. De borden zijn nu overschilderd met zwarte verf. Op het bord staat Spoed en Urgences en het woord Urgences is met zwarte verf overschilderd, staat te lezen bij VRTNWS.

Er werd ook nog een sticker geplakt met de woorden: "faciliteiten stommiteiten", een sticker van het Taal Aktie Komitee. Sinds de jaren ‘60 zijn er in Ronse ook taalfaciliteiten voor Franstaligen.

Het ziekenhuis is al decennialang tweetalig. “Ik heb er akte van genomen dat er blijkbaar toch mensen zijn die daar problemen mee hebben. Ik denk dat er toch andere manieren zijn om actie te voeren tegen die faciliteiten”, reageert algemeen directeur Stefaan Blomme. De algemeen directeur wijst er ook op dat het hele ziekenhuis op die tweetaligheid is georganiseerd en dat, los van de faciliteiten, ook heel wat patiënten uit Wallonië naar het ziekenhuis komen. 

De stad Ronse heeft recent nog de faciliteiten in vraag gesteld. Het is voor de stad een grote kost en ze zou dan ook de faciliteiten voor de Franstaligen willen afschaffen.