Zuhal Demir geschokt door gelekt geluidsfragment uit moskee

door: STS
Zuhal Demir
Afbeelding bron: Photonews

Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir is geschokt door een geluidsfragment uit een moskee. Dat belandde op haar kabinet en zou vermeende haatspraak bevatten. Er werd aangifte gedaan bij de politie.

"Gisteren deed mijn kabinet aangifte bij de Federale Gerechtelijke Politie van Limburg na het ontvangen van een geluidsfragment van een vermeende preek in een Diyanetmoskee in Limburg, eind 2023", schrijft Demir op X.

"Naar aanleiding hiervan werd een onderzoek gestart wegens haatspraak, discriminatie en verwerping van de Europese islam. Alle bevoegde instanties werden als gevolg hiervan geïnformeerd."

"Op de fragmenten is te horen hoe de holebigemeenschap als pervers wordt bestempeld, wordt opgeroepen om tegen deze perversie te vechten, worden kinderen als 'beschadigd' bestempeld wanneer ze holebirechten aanvaarden en er op school over leren én wordt een Europese islam als onmogelijk bestempeld."

"Als uit het onderzoek effectief blijkt dat dit soort preken in deze moskeeën gegeven wordt, is het een zoveelste bewijs dat het Turkse regime via de Diyanetmoskeeën zijn greep op de Turken in ons land wil behouden. Niet alleen op religieus vlak, maar ook breed maatschappelijk."

"De Europese islam bestaat wél. In zoveel Vlaamse moslims die de rabiate onzin van imams verwerpen. Ze zijn doordrongen met de Verlichting. Dat kost niks. Het levert op. Waarom zouden we het probleem subsidiëren onder het mom van controle?"

"Het is een goede zaak dat collega Gwendolyn Rutten de erkenning van de betrokken moskee in vraag stelt. Maar, de banden tussen alle Diyanetmoskeeën zijn nauw en de vraag stelt zich breder of ze niet allemaal best herbekeken worden. Mijn standpunt daarin is duidelijk."