Caroline Gennez stopt met lokale politiek

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Voormalig SP.A-voorzitster Caroline Gennez, sinds 13 jaar gemeenteraadslid in Mechelen, stopt met lokale politiek. Dat laat ze zelf weten in een persbericht. Sp.a zit in Mechelen momenteel in de oppositie.

Caroline Gennez wil in Mechelen plaatsmaken voor de 35-jarige Thijs Verbeurgt, momenteel afdelingsvoorzitter van sp.a in de stad. Gennez zal zich volledig focussen op haar werk in het Vlaams Parlement. Ze blijft zich wel voor Mechelen engageren. “In het Vlaams Parlement zal ik naast mijn grote liefde voor onderwijs ook de dossiers werk en economie opvolgen. Thema’s die van het grootste belang zijn voor de welvaart en het welzijn in onze stad”, zegt ze.

Gennez: “Ik had de ongelooflijke eer om de Mechelaars eerst zes jaar te dienen als schepen en nadien bijna zeven jaar als fractieleider in de oppositie. Ik ben fier dat ik verschillende realisaties in Mechelen mee mogelijk heb gemaakt, zoals ondernemingshuis Oh!, Mechelen Kinderstad en de uitbreiding van flexibele kinderopvang op maat van elk kind.”