Acteur en politieman Andy Peelman ziet groot probleem opduiken: “Dan moet je niet schrikken dat Vlaanderen rechts wordt

bron: Dag Allemaal
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Andy Peelman is met verschillende politiediensten in verschillende landen patrouille geweest. Het resultaat zie je binnenkort bij VTM.

Andy Peelman is ook politieman. Hij hekelt het gedrag van de rechters in ons land. “In het programma ‘De Rechtbank’ bekenden drie mensen een gewapende overval op een Carrefour. B? het weglopen trokken ze ook nog eens een handtas uit de handen van een oud vrouwtje”, klinkt het bij Andy in Dag Allemaal. 

“In de rechtbank zitten ze er dan amper geïnteresseerd b?. En wat is het vonnis? Een werkstraf van 250 uur. Geen dag cel. Daar kan ik met m’n verstand niet b?. Dan denk ik: ‘Wat haalt ons werk op de straat eigenl?k uit?”

“En dan is iedereen zo verbaasd dat Vlaanderen almaar rechtser stemt. Je zal maar één van die slachtoffers z?n, hé, en niet veel later op straat opnieuw geconfronteerd worden met die dader. En als je 53 per uur r?dt in de bebouwde kom, sturen ze een deurwaarder op je af om de boete te betalen. Natuurl?k worden de burgers dan kwaad. Ach, ik wind me daarover op, ja"