Pedoseksuelen richten zich tegenwoordig tot onschuldige kinderen: “Iedereen loopt gevaar”

bron: Belga/Pano
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Pedoseksuelen hebben een nieuw doelwit gevonden. Ze geven ranzige commentaar op tientallen foto’s van jeugdbewegingen en sportverenigingen.

Uit een reportage van het VRT-programma ‘Pano’ blijkt dat sommige foto’s van jeugdbewegingen en sportverenigingen opvallend veel worden gedeeld. De verenigingen zijn er zich vaak niet van bewust dat de foto’s ook bekeken en gedeeld worden door pedoseksuelen.

Het gaat telkens om foto’s waar een stuk ondergoed van een kind te zien is of een kind in badkledij. Het is ook onder die foto’s dat pedoseksuelen ook vaak ranzige commentaren schrijven. Er zijn ook foto’s gesignaleerd op een Russische website die bekend staat als verzamelplaats voor downloaders van misbruikbeelden van kinderen. 

"Onzichtbaar voor onze diensten"
"Het is naast een fotodatabank ook meer en meer een ontmoetingsplaats", zegt Yves Goethals, hoofd van de cel kindermisbruik bij de federale politie. "Daar leren ze elkaar kennen, en daarna zetten ze hun praktijken verder op kanalen waar ze meer onzichtbaar zijn voor onze diensten."

Heidi De Pauw, CEO van Child Focus, trekt aan de alarmbel. "We lopen met z’n allen gevaar. We moeten een evenwicht vinden tussen voorzichtigheid en preutsheid. Maar we kunnen er ook voor zorgen dat mensen die eventueel seksuele betekenis geven aan die foto's, ze niet kunnen bekijken. Privacy-instellingen zijn er om te gebruiken."