“Het is allemaal de schuld van de N-VA, ze hebben het altijd nagelaten”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews

De Pano-reportage over het feit dat veel mensen in Vlaanderen geen goede en betaalbare woning hebben zorgt voor de nodige controverse. Volgens Groen is dat het gevolg van het beleid van N-VA.

Groen haalt enorm uit naar de N-VA en minister Mathias Diependaele in het bijzonder. “Vandaag is er een onaanvaardbaar lange wachtlijst van kandidaat-huurders voor een sociale woning. Meer dan 150.000 Vlamingen moeten gemiddeld meer dan 3 jaar wachten op een betaalbare, sociale woning. Steeds meer mensen komen tijdens het wachten in de armoede terecht, omdat ze de hoge huurprijs op de private huurmarkt niet kunnen betalen", zegt Vlaams parlementslid An Moerenhout (Groen) erover.

En dat is allemaal de schuld van de N-VA, aldus Moerenhout. "Het woonbeleid is sinds de meest recente staatshervorming in handen van N-VA, maar de N-VA-ministers, eerst minister Homans en vandaag minister Diependaele, hebben het nagelaten om oog te hebben voor de meest kwetsbaren. Zo nam de armoede op de huurmarkt jaar na jaar toe."

Groen wil een huurpremie voor iedereen die wacht op een sociale woning en niet pas na 4 jaar zoals nu. "Minister Diependaele moet het recht op wonen opnieuw voor alle Vlamingen garanderen", besluit Moerenhout.

Minister Diependaele reageerde op Radio 1 dat de problemen die in de reportage getoond worden niet nieuw zijn en dat er gekeken wordt voor oplossingen.