Peter Van de Veire beleeft beangstigend moment: “Enorm geschrokken”

bron: HLN
door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Peter Van de Veire werkte eerst bij Studio Brussel, daarna op MNM. Hij doet al dertien jaar de ochtendshow. Daarvoor staat hij om drie uur ’s nachts op.

"Het is een gruwelijk ritme, daar moet ik niet onnozel over doen. Ik sta rond 3 uur op. Om 5 uur arriveer ik op de redactie en om halfeen 's middags ben ik weer thuis. Ik ga slapen om 8 uur. Ik vind dat ik een superjob heb, maar het is zwaar", vertelt Peter Van de Veire in Het Laatste Nieuws.

"Dat bizarre patroon went nooit. Nooit. Er installeert zich een soort ijlheid in je hoofd die niet weggaat. Het meest extreme gevolg van vermoeidheid dat ik ooit heb meegemaakt, kwam na een dutje. Dat ik niet altijd onmiddellijk wist waar ik was, had ik al eerder meegemaakt. Maar toen wist ik gedurende twee secondes niet meer wié ik was, en daar ben ik enorm van geschrokken."

"Ik geef mijn medewerkers altijd de raad om aan energiebeheer te doen. 'Goed eten en goed slapen', zeg ik dan. 'Genoeg bewegen en voldoende tijd maken voor vrienden en familie.' Dat is wat mij overeind houdt. Zo lang mijn lichaam en geest niet tegensputteren, doe ik verder. Als ik fouten begin te maken, stop ik ermee. Het is dat die ochtendshow zo fijn is, echt."