Eerste beelden van spookvader: "Spirituele geesten zijn in oorlog"

bron: De Telegraaf
door: Redactie
Afbeelding bron: De Telegraaf
Er zijn beelden verschenen van Gerrit Jan D., de vader van het spookgezin in Ruinerwold. Hij geloofde dat er een spirituele oorlog was tussen goede en kwade geesten. In een video, in bezit van de Telegraaf, vertelt hij uitgebreid over zijn geloofsopvattingen.

Gerrit Jan van D. heeft een wilde grijze baard op de video die hij in 2006 maakte in zijn meubelwinkel in Zwartsluis. In de video kondigt hij aan dat hij een serie wil maken genaamd: 'Niets dan Gods ideaal'. De video werd gemaakt vier jaar voordat hij zich terugtrok met zijn gezin in de boerderij. 

Gerrit Jan keert zich tegen de regering en is wantrouwig over alle grote bedrijven. Toch zegt hij dat er niets mis is met geld gebruiken. "Het heeft geen zin om terug te keren naar de steentijd. Ik heb een computer, gebruik een camera en zit op een stoel."

Er zijn nog enorm veel vragen omtrent het gezin. Zo zou de vrouw van D., de Koreaanse Moon Hye-Jin zijn. Opvallend is dat  de kinderen alles behalve Aziatische gelaatstrekken hebben. Hun huwelijk liep in 2004 op de klippen. De spookvader wordt vandaag voorgeleid voor de rechter.