Er is nog hoop voor familie Theo Hayez: Nieuwe beelden zijn verschenen

bron: Het Nieuwsblad
door: Redactie
Er zijn bewakingsbeelden verschenen waarop de 18-jarige Belgische rugzaktoerist Théo Hayez te zien is. Zijn neef vertelt dat in een podcastreeks ‘The lighthouse'.

De 18-jarige jongeman uit Overijse werd het laatst gezien op 31 mei in Byron Bay, een stad in het oosten van Australië. Meteen werd er een zoekactie op poten gezet. Ook bleven er nog enorm veel vrijwilligers verder zoeken al hadden de speurders de zoektocht eind juli stopgezet. Theo werd nooit teruggevonden.

Ondertussen zijn er nieuwe beelden opgedoken die de familie van Hayez opnieuw hoop geven. Michael Dorkhom, de neef Theo, kreeg de bewakingsbeelden toegestuurd van een medewerker van een tankstation. "Hij vertelde dat hij de beelden van hun camera’s had gecontroleerd, en daarop zag hoe iemand langs de straat wandelt. Het klopt met de tijdlijn van de gebeurtenissen. Zelfs de manier waarop hij wandelt”, vertelt hij in ‘The lighthouse’. 

De beelden zijn niet echt scherp, maar het is duidelijk dat er een man langs de kant van de weg wandelt richting van het hostel waar Théo Hayez verbleef. De neef gelooft dan ook dat het om zijn Belgische neef gaat