Ingrijpend verhaal: Meisje wil niet met Marrokkaanse man trouwen en wordt dan gruwelijk misbruikt

bron: Het Laatste Nieuws
door: Redactie
Afbeelding bron: Pixabay
Dinsdagmiddag heeft de rechter uit Dendermonde een koppel uit Sint-Niklaas veroordeeld voor mishandeling. Het paar zou hun eigen dochter met een heet strijkijzer verbrand hebben.

De dochter van het paar, Y., was nog maar net achttien geworden toen ze van haar ouders te horen kreeg dat ze moest trouwen met een Marokkaanse man. Dat was tegen de zin van de jonge vrouw.

De advocaat van het meisje vertelde dat ze zelfs de taal van haar toekomstige echtgenoot niet sprak. Toen ze mee moest naar Marokko om haar toekomstige echtgenoot te leren kennen, randde hij haar aan. Toen het meisje nog maar eens duidelijk maakte dat ze niet met de man wilde trouwen, sloegen bij de ouders hun stoppen door.

De moeder verbrandde de jonge vrouw met een heet strijkijzer terwijl de vader haar schopte en sloeg. Het meisje is kunnen ontsnappen en onderduiken in een vluchthuis. De dochter hoopte lange tijd nog dat er een verzoening zou kunnen zijn maar dat wilden de ouders niet meer. Ze hebben twee jaar celstraf gekregen.