Peuters uit crèche ontsnappen net aan verstikkingsdood door voorwerpen in hun voeding

bron: DH.be
door: Redactie
Afbeelding bron: pixabay
Afgelopen jaren worden er steeds vaker vreemde voorwerpen teruggevonden in de puree van peuters. De puree werd geleverd door de Franse cateringsgroep Elior.

Het bedrijf geeft toe dat ze in 2018 en 2019 vaak te maken heeft gehad met technische problemen in de centrale keuken in Parijs. Elior verdeelt zijn eten over heel Frankrijk maar het was een crèche die voor het eerst een vreemd voorwerp in de puree vond. 

Op 17 oktober 2018 diende crèche Babilou een klacht in tegen het bedrijf. Het personeel vond een schroef in de puree van een peuter. De volgende klacht volgde op 16 januari 2019. 

Er zouden ook nog andere voorwerpen in de puree gezeten hebben. Het gaat dan om plasticfolie, bouten, metalen onderdelen, botten, keramische stukken.  Dat zat allemaal in kindervoeding. 

De schoolcatering in Frankrijk is heel gevoelig voor Elior dat in 15 landen actief is en 132.000 mensen tewerkstelt, waarvan 24.500 in Frankrijk. De omzet daalt omdat de groep een einde heeft moeten maken aan de onrendabele contracten