Vreselijk nieuws over dader die zijn ex-vrouw vermoord heeft: “En dat terwijl hij een gigantisch strafblad heeft”

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Facebook
Het moet verschrikkelijk geweest zijn voor de 36-jarige Jill Himpe. Maandenlang werd ze gestalkt door haar ex-man Ridoan A. (39). Uiteindelijk heeft hij haar ook vermoord.

Ridoan vermoordde zijn ex-vrouw Jill Himpe in de auto. Echt verrast is de familie van het slachtoffer niet. Na hun scheiding, enkele maanden geleden, stalkte hij haar voortdurend. “Hij had al aan de deur gestaan met een groot mes. De politie kwam dan, maar na twee uur was hij weer vrij. Ons geloof in de politie is weg”, zegt een schoonbroer in Het Nieuwsblad.

“Ridoan kon dat niet verkroppen en was ook uit op geld. Hij eiste 47.000 euro van de verkoop van de woning, die van de mama van Jill was. Omdat we wilden dat de bedreigingen stopten, hebben we hem dat geld gegeven. Maar het stopte niet.”

"Politie deed niets"
Jill had op den duur geen leven meer. “Ze leefde voortdurend in angst. En als Jill ook maar vermoedde dat hij weer eens in de straat was, sloot ze zich op in de badkamer. Zo bang was ze”, klinkt het.

De familie kan het niet begrijpen dat de politie niet de minste moeite deed om haar ex-man te stoppen. “Ik had eindelijk mijn zus terug”, zegt Loïs. “We zouden samen dingen doen, ze bloeide weer open, was weer gelukkig. En nu ben ik ze alweer kwijt. Door een man met een gigantisch strafblad die ongestoord zijn gang kon gaan.”

Ridioan verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter. Die zal dan moeten beslissen over zijn verdere aanhouding.