Drie pony’s uit weide gestolen: “Dieven hebben gruwelijk plan met hen”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: Pixaby (archieffoto)
Drie Nederlandse vrouwen kunnen het amper geloven. Twee weken geleden werden hun pony’s gestolen uit een weide in Rijkevorsel.

De pony's van Joy Preghter, Dorine van Zutphen en Sandra Storteboom vertoefden al een tijdje in een weide in Achtel. Daar konden ze genieten van hun oude dag.

“Drie jaar geleden zochten we via een advertentie een weide voor Vaduz (een 27-jarige bruine D-pony, red.), die niet meer bereden kan worden omwille van een peesblessure die niet meer herstelt, zodat ze er van haar pensioen kon genieten", zegt Joy in Het Laatste Nieuws.

Vorige week ontdekte ze dat haar pony verdwenen was nadat ze een vreemd bericht gekregen had. "Een handelaar uit mijn buurt contacteerde me met de vraag wat voor pony Vaduz is en hoe die in de omgang is. Hij kwam bij mij terecht via het paspoort van Vaduz. Door dat bericht vernamen we dat onze pony's van de weide verdwenen waren, blijkbaar al in de nacht van 22 oktober.”

"We hebben nadien contact opgenomen met Anneke, die overigens altijd goed voor onze pony's heeft gezorgd, maar die wist van niets. Haar ex zegt dat hij gedwongen werd om de paspoorten van de pony's af te geven aan een man, die de pony's ophaalde met een blauwe paardenwagen. Verder ontbreekt elk spoor."

De vrees is dat de pony’s geslacht zullen worden of al geslacht zijn. "Van Vaduz weet ik dat het niet toegestaan is dat ze geslacht wordt. Ik ben bang dat ze verkocht zal worden als rijdpony, terwijl dat niet meer mag met die blessure."

De drie vrouwen willen hun pony’s graag terug. Ze reiken 1.000 euro uit aan wie hen de gouden tip kan bezorgen.