Woordvoerder Stedelijk Onderwijs reageert op maatregel om Lindsay te schorsen nadat ze in elkaar werd geslagen: “Dit hebben we ook gedaan bij haar ouders”

bron: Het Laatste Nieuws
door: PMN
Afbeelding bron: ATV
De 13-jarige Lindsay werd in haar school in Merksem het slachtoffer van extreem geweld. Ze werd in elkaar geslagen en alles werd ook nog eens op het internet gezet.

Lindsay is erg getraumatiseerd door de feiten. Haar belagers werden opgepakt door de politie en weer vrijgelaten onder strenge voorwaarden. Ze werden geschorst door de school, maar die besloot om het Lindsay te schorsen.

Volgens woordvoerder van het Stedelijk Onderwijs Wim Mangodt heeft de school op correcte wijze gehandeld. “Na de vechtpartij heeft de school de betrokken leerlingen en getuigen ondervraagd”, reageert hij in Het Laatste Nieuws. “Daaronder ook externe getuigen die niets met de school te maken hebben.”

“Ook de leerlingenbegeleiders hebben inspraak gekregen. Met al die verzamelde informatie heeft de schooldirectie een beslissing genomen. Er werden maatregelen afgekondigd tegen verschillende scholieren.”

Dat dit ook het geval is voor slachtoffer Lindsay, doet bij veel mensen de wenkbrauwen fronsen. “Geloof me, dat heeft zijn redenen. Maar om privacyredenen kan ik daar niet dieper op ingaan. De ouders van het meisje zijn uitvoerig ingelicht over de sanctie”, besluit Mangodt.