Politie Ronse zeer ongerust over kinderontvoerder: "Hij legde zijn hand rond de schouders en de nek van het jongetje"

bron: Het Nieuwsblad
door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
In Ronse is de politie erg op zijn hoede. Er is namelijk een kinderontvoerder aan het werk.

De kinderontvoerder, die een blonde pruik draagt, sloeg een eerste keer toe op donderdag 7 november. Iets voor 18 uur wandelde een 11-jarige jongen door de Olifantenstraat. Hij was met zijn gsm bezig toen hij plots een man voor hem zag staan. "De jongen probeerde de man te passeren, maar die pakte zijn pols vast en trok hem mee”, aldus parketmagistrate Eva Brantegem in Het Nieuwsblad. “De man kon hem enkele meters meesleuren, maar dan kon de jongen zich losrukken en naar huis lopen.”

En twee weken later sloeg de man opnieuw toe. Iets na 17 uur in de Sint-Pieters­nieuwstraat merkte een jongen van 10 plots een man achter zich. Plots legde hij ook zijn arm om de jongen zijn schouder en nek. “De man deed teken dat hij moest zwijgen. Gelukkig kwam op dat moment net de opa van de jongen vanachter de hoek. De jongen kon zich losrukken en naar zijn opa lopen. De verdachte wist wel te ontkomen.”

De politie is zeer ongerust en dringend op zoek naar de man. Daarom doet het een oproep aan getuigen. Er zijn twee robotfoto's gemaakt van de man, met en zonder pruik. “Het gaat om een blanke, kalende man, met kleine plukjes donker haar en een langwerpig gezicht. Hij is ongeveer 1,75 meter lang en heeft een normale lichaamsbouw. Hij zou zo'n 40 jaar zijn. Op 21 november droeg hij een lange mantel, twee weken eerder een bruin-blauwe trui met kap. Hij droeg telkens een zonnebril.”

Ook de scholen in Ronse maken zich zorgen. Zij stuurden al een brief naar de ouders met de boodschap dat ze zeer aandachtig moeten zijn.