Bart De Wever zegt dat Vlaamse regering niet op het spel staat, MAAR ...

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Indien Open VLD en CD&V mee in een federale regering zouden stappen met de SP.A, PS, Groen en Ecolo, dan zullen er problemen ontstaan. Bart De Wever wil de Vlaamse regering 'niet op het spel zetten', maar benadrukt wel dat de Vlaamse afspraken haaks staan op wat Paul Magnette federaal wil realiseren.

"Wat mij betreft staat de Vlaamse regering niet op het spel, maar het zal niet evident zijn als het paars-groen zou worden. We hebben een regeerakkoord gesloten dat uitgevoerd moet worden, maar de inhoud zou dan volledig haaks staan op het federale."

Paul Magnette wil immers een collectieve regularisatie en nieuwe maatregelen financieren met nieuwe belastingen. "In de paars-groene nota staat bijvoorbeeld een collectieve regularisatie van vreemdelingen. Ik weet niet of de Vlaming daar in mei voor gestemd heeft en dat hij daar voorstander van is. Daar staan ook uitgaven in waar geen dekking voor is, tenzij in een zinnetje dat men dit men belastingen en andere maatregelen gaat ophalen."

"Ons Vlaams akkoord heeft heel wat aspiraties die ook federaal moeten worden meegenomen. Wat voor zin heeft het dat wij in Vlaanderen gaan besparen als die miljarden dan weer buitenvloeien via de federale achterdeur op een onzinnige manier?", vraagt De Wever zich af in De Zevende Dag.