Bart De Wever doet zeer verrassende uitspraak over PS en geeft zijn mening over Vlaams Belang

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
We zullen een federale regering krijgen met de grootste partij uit Wallonië, de PS, of we evolueren naar nieuwe verkiezingen. Daar ziet het momenteel naar uit en daar verzet Bart De Wever zich tegen. De voorzitter van N-VA verrast met de uitspraak dat PS 'een kleine partij' is.

"In theorie is de PS niet incontournable. Eigenlijk is de PS een kleine partij", verrast De Wever in De Zevende Dag. "Zij hebben 600.000 kiezers, wij hebben er een miljoen en het Vlaams Belang heeft er 800.000."

"Samen hebben wij en Vlaams Belang drie keer meer stemmen dan de PS en toch is dat heel logisch, ook voor de Vlaamse media, dat de PS incontournable is en die twee grote Vlaamse partijen kunnen aan de kant geschoven worden."

Met extreem-links praten is wel normaal

Het stoort De Wever ook dat er wel met extreem-links mag worden gesproken in Wallonië, maar dat het not done is om dan ook met extreem-rechts te praten. "Het Vlaams Belang draagt samen met de klimaatverandering alle aandacht weg in de media, maar dat PS zegt dat PTB voor hun een normale partij is, dat schijnt niemand te storen maar mij wel."

"Met Vlaams Belang praten voor het federale niveau heeft geen enkele zin want geen enkele Franstalige partij zal mij dan nog willen bekijken. Zij vinden het wel heel normaal om met de communisten te praten."