Voorstel van minister stuit op onbegrip: "Ik ben op 5 minuten buiten omdat ik bijna geen haar meer heb"

door: MRO
Minister voor Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V) wil ingrijpen in de prijzen die kappers aanrekenen. Ze wil dat mannen evenveel betalen als vrouwen, maar daar zijn jullie het helemaal niet mee eens.

De minister wil dat kappers nieuwe tarieven hanteren, op basis van de aangeboden diensten en niet op basis van het geslacht. Dat kon u eerder op Redactie24 lezen.

We vonden het een discussie waard en lanceerden de vraag op onze Facebookpagina. Daaruit blijkt dat de overgrote meerderheid vindt dat de minister ongelijk heeft en dat mannen niet evenveel hoeven betalen als vrouwen.

Bij de kapper per uur betalen

"Als ik naar de kapper ga, ben ik er na een kwartier weer buiten. Ik heb nog nooit een vrouw na een kwartier uit een kapperszaak zien komen. Weet je wat eerlijk zou zijn? Betalen per uur", suggereert een lezer. Een andere ziet toch een duidelijk verschil: "Ik zie mij niet evenveel betalen. Ik ben in 5 minuten buiten omdat ik bijna geen haar meer heb".

Toch zijn er ook verschillende lezers die vinden dat vrouwen niet meer zouden moeten betalen. "Voor een knipbeurt moeten de prijzen gelijk zijn en betaalbaar gehouden worden."