"Daar is Bart De Wever verrast door geworden": Het pakte helemaal anders uit dan verwacht

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Terwijl ons land al maandenlang wacht op een nieuwe federale regering blijven toppolitici pokeren op het hoogste niveau. Zo dreigde het plan van Bart De Wever bijna fout af te lopen. Dat vertelt politiek journalist Ivan De Vadder.

" Bart De Wever is verrast geworden door de houding van Open Vld die hij niet had ingeschat op de manier zoals die verliep. Daardoor dreigde het hele scenario dat paars-groen eerst moest mislukken en daarna kan paars-geel opnieuw onderzocht kon worden fout te lopen. Paul Magnette had paars-groen bijna in de steigers gezet."

Het valt Ivan De Vadder ook op hoe zwaar de uithalen aan elkaars adres zijn. "Nu merk ik dat N-VA en PS om het hardst aan het roepen zijn om iedereen aan hun kant te krijgen, voor paars-geel of voor paars-groen."

Paars-groen niet volledig van tafel geveegd

Het nieuwe informateursduo onderzoekt momenteel de twee overblijvende pistes. "N-VA wordt nu opnieuw bij de gesprekken betrokken, maar ik heb niet de indruk dat paars-groen volledig van de tafel is geveegd en ik denk dat op dit moment de informateurs opnieuw onderzoeken welke optie het meest levensvatbaar is", aldus Ivan De Vadder op Radio1.