Politierechter ergert zich: "Ik kan die zelfs geen rijverbod opleggen"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Bij het zware verkeersongeval waarbij eerder deze week een jongedame van 20 jaar om het leven kwam, was er meer aan de hand. De chauffeur mocht op dat moment niet eens rijden.

Bij het ongeval vloog een BMW met vier jongeren overkop. Een persoon werd daarbij uit de wagen geslingerd en overleed. De 23-jarige bestuurder van het voertuig reed te snel, was dronken en had een voorlopig rijbewijs, waarmee hij op dat tijdstip niet mocht rijden.

Op rijden op verboden tijdstippen (tussen 22.00 uur en 06.00 uur) staat een geldboete van 400 euro. De bestuurder had ook drie passagiers bij, terwijl slechts twee passagiers zijn toegelaten. Die moeten ook nog eens elk minstens acht jaar een rijbewijs hebben.

Absurd

Politierechter Peter D'Hondt vindt het absurd: "Bestuurders die minder dan twee jaar hun rijbewijs hebben, moeten hun proeven meteen herdoen als ze een overtreding van de derde graad begaan", zegt hij in De Morgen.

"Maar iemand met een voorlopig rijbewijs die zich niet aan de voorwaarden houdt, kan ik zelfs geen rijverbod opleggen. Een boete van 400 euro. Dat is het."