Ex-vriend van Tanja Dexters zit serieus in nesten na ongeval: “Hij gaat nog raar opkijken want dit is niet te onderschatten”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: NBC news
Michaël Peeters pleegde in maart een ongeval met vluchtmisdrijf op de E313. Naast hem zat zijn toenmalige vriendin Tanja Dexters

De Turnhoutse politierechter was niet mals voor Michaël Peeters. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden en een effectief rijverbod van één jaar.

“Dit lijkt me zeker geen lichte straf”, zegt verkeersdeskundige Danny Smagghe van Touring in Dag Allemaal. “Het is uiteraard subjectief, de politierechter kan altijd bepaalde omstandigheden in acht nemen.” 

"Hopelijk heeft hij zijn les nu geleerd"

“De jongste twee jaren spreken de rechters wel zwaardere boetes uit, omdat ze meer inzicht hebben in de historiek van de overtreder. In het geval van Peeters lijkt de straf me voldoende zwaar.” 

“Zeker die vier examens die hij opnieuw moet a?eggen, zijn niet te onderschatten. Iemand die al jaren rijdt, zal zeker raar opkijken. De wegcode is veranderd, er zijn psychologische tests bij gekomen... het is er niet simpeler op geworden. We kunnen maar hopen dat de heer Peeters zijn les nu geleerd heeft."