Helmut Lotti praat over zijn diagnose: "Als een bang hert in het bos"

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Helmut Lotti heeft in een openhartig interview een blik geworpen op zijn leefwereld: de muziek, natuurlijk, maar ook zijn persoonlijke problemen.

De 50-jarige Lotti heeft er inmiddels al een carrière van 30 jaar opzitten. Zowat zijn hele oeuvre werd samengebald in de cd-box 'The Golden Collection'.

En optreden doet Lotti ook nog graag: "Op het podium ben ik een personage, en zo lang ik de regisseur van mijn eigen personage kan zijn, ben ik tevreden. In het begin lag dat wat moeilijer. Sinds er enkele jaren geleden bij mij autisme is vastgesteld, wordt mijn gedrag van vroeger me soms wel wat duidelijker. Doe daar nog eens een flinke schep ADD (concentratiestoornissen) bovenop en het is compleet", zegt Lotti in Het Belang van Limburg.

Hooggevoeligheid

De zanger denkt dat hij ook aan hooggevoeligheid lijdt. "Eigenlijk beweeg ik me al heel mijn leven als een bang hert in het bos, omdat ik alle prikkels in me opneem. Uit tests is gebleken dat er geen 2% van de onderzochte mensen sneller reageerden op auditieve en visuele prikkels dan ik", klinkt het in de krant.