Vader rijdt twee autistische zoontjes de dood in: "Een duivels plan om miljoenen op te strijken"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews

Een vader heeft zijn twee autistische zoontjes om het leven gebracht bij een opzettelijk auto-ongeval. Hij deed dat om een grote som geld van meerdere verzekeringen op te kunnen strijken.

De 45-jarige Ali F. Elmezayen, uit de Amerikaanse staat Californië, reed zijn wagen met daarin zijn ex-vrouw en zijn twee zoontjes van 8 en 13 jaar oud, van een kade in de haven van Los Angeles. Zelf ontsnapte hij via een raam uit de wagen. Zijn ex, die niet kan zwemmen, kreeg van een visser een reddingsboei toegeworpen. De twee autistische kinderen hadden hun gordel aan en verdronken in het voertuig.

De man was tot zijn actie overgegaan om het geld van acht verschillende verzekeringspolissen te kunnen innen. Hij streek zo meer dan drie miljoen dollar op, geld dat hij uitgaf aan vastgoed in Egypte. Hij kocht ook een boot, zo weet The Mirror te melden.

De dader heeft nu zijn straf te horen gekregen: 212 jaar gevangenisstraf. De rechter noemde zijn gemene plan "slecht en duivels" en zei dat de misdaden "gemeen en hardvochtig" van aard waren. "Hij is erg nep en een bekwame leugenaar. Hij is een hebzuchtige en brutale moordenaar. De enige spijt die hij heeft, is dat hij gepakt is."

(Archieffoto ter illustratie)