'Bol.com kan maar beter uitkijken': Deze internetgigant gaat dé online winkel worden

door: STS
Afbeelding bron: Pixabay
De wereld van online shoppen gaat er binnenkort helemaal anders uitzien. Amazon.nl gaat namelijk véél meer dan enkel een e-boekwinkel worden.

Wie kledij wil bestellen op Amazon.be, is eraan voor de moeite. Die website heeft niets met Amazon te maken, maar met een autoverzekeringsmaatschappij. Vlamingen kunnen wel terecht op de Nederlandstalige versie van het Duitse Amazon.de. 

Maar nu gaat Amazon.nl, waarop momenteel enkel e-boeken verkocht worden, ook veranderen in een volwaardige internetwinkel. Er zullen dit jaar nog tal van categorieën worden toegevoegd, waarin miljoenen fysieke producten te koop zullen worden aangeboden. Ook Belgische bedrijven zullen er hun producten kunnen slijten.

Grote concurrentie

Een en ander betekent grote concurrentie voor websites als Bol.com. "Ze zullen de invloed van Amazon gaan voelen. Die schaal kan je moeilijk evenaren. Amazon komt met al hun diensten, van de kleding tot de supermarkt en streamingdiensten. Ze zullen de online retailmarkt volledig in handen nemen, net zoals in Frankrijk en Duitsland", voorspelt expert Jorg Snoeck in de Mediahuis-kranten.