Greta Thunberg heeft belangrijke oproep voor wereldleiders: “Een misdaad tegen de mensheid"

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Greta Thunberg heeft opnieuw van zich laten horen. De 16-jarige Zweedse klimaatactiviste sprak opnieuw de menigte toe en nam geen blad voor de mond.

Greta Thunberg en nog een pak andere klimaatbewegingen, eisen dat de wereldleiders onmiddellijk een einde maken aan het investeren in fossiele brandstoffen en de enorme subsidies die er zijn voor het gebruik van steenkool, olie en gas.

In het Zwitserse skioord Davos is er het World Economic Forum. Wereldleiders komen er samen om te praten over de belangrijkste onderwerpen in de wereldpolitiek en -economie. En na een jaar van afwezigheid is de Amerikaanse president Trump deze keer ook aanwezig.

Thunberg roept de wereldleiders op om in Davos een einde te maken aan het gebruik van fossiele brandstoffen. “Als ze dat niet doen is dat een misdaad tegen de mensheid”, zegt de klimaatactiviste in de Guardian.

"Als men de verbranding van fossiele brandstoffen niet terugdringt, is dat een misdaad tegen de mensheid"
Greta Thunberg

De verbranding van fossiele brandstoffen is de grootste boosdoener voor de klimaatnoodtoestand. Wetenschappers voorspellen catastrofale gevolgen als er niet dringend wordt ingegrepen. De realiteit is echter dat wereldwijd de uitstoot nog steeds toeneemt.

“Jonge mensen worden in de steek gelaten door de oudere generaties”, bedenkt Thunberg zich. “Voor sommigen onder hen lijkt het alsof we veel vragen, maar het is niet meer dan een minimale inspanning om de situatie om te keren.”